lördag 7 juli 2012

Semester

Alldeles för många regndagar har gjort att vi ligger efter i planeringen när det gäller den Falu rödfärgade fasaden som borde varit halvfärdig.
Å andra sidan inbjuder regnet till att kura ihop sig med en stickning och ett glas vin istället och nu när vi ska vara rikitgt långlediga i sommar är det ju inte helt fel det heller.
En tröja klar och fler står på tur.
Gillade verkligen ärmkonstruktionen. Om man inte räknar med min Emelie - som aldrig tycks bli klar - är det första gången jag gör ärmar av den här typen. Man syr ihop axelsömmarna. Plockar sedan upp maskor runt hela ärmhålet och formar sedan ärmkullen med korta varv.
Kommer göra det fler gånger.


Var lite osäker på om halskanten verkligen skulle funka. Var rädd att den dubbelvikta kanten utan vikkant (har stickat tidigare med ett avigt varv just där kanten viks) skulle bli alldeles för bylsig, men det blev jättebra. Snyggt och stadigt utan att bli tjockt. Lägger även den detaljen på minnet inför framtida stickningar.


Mönster: Pomegranate. Väldigt välskrivet mönster. Gjorde långa ärmar och förlängde bålen, annars till punkt och pricka enligt mönstret. Rolig stickning!
Garn: Kampes 2-trådiga. Lite stickigt, men enligt ryktet ska det bli mjukare med tiden.
Stickor: 3.5

4 kommentarer:

Malin sa...

Jättesnygg blev den! Älskar både färgen och mönstret.

PetraO sa...

Supersnygg!

Janette Millbom sa...

Den blev verkligen DÖsnygg!!!

Knitarina sa...

Tack!