söndag 21 juni 2009

Spetsad helg

Har haft en härlig helg. Midsommarafton bjöd på tillräckligt fint väder för att sitta ute till sent. Tror att alla 22 personer som var med var nöjda. Och ja - midsommarstången var den mest imponerande någonsin!


I övrigt har helgen ägnats åt trädgården och den estniska spetssjalen jag började på i Kumla. Som vanligt ser det mest ut som ett enda trassel, men drar man lite i byltet får man en vink om hur det kommer att se ut. Gillar knopparna som sätter lite extra fart i mönstret. Mönstret är Triinu Andreassons.
Vill gärna få den klar, men eftersom jag bara har tre projekt på gång tycker jag minsann att det finns utrymme för fler...
Har anmält mig till en yllebroderikurs på Sätergläntan (tack mamma och pappa för födelsedagspengarna som skulle spenderas på sådan lyx!) och skulle så gärna vilja ha med något liknande de jättefina tvåändsstickade datorvantar Mamma P har på sin blogg. Kanske kan det bli tillfälle att brodera dem under kursen.
Har nystat upp z-tvinnat grått för att i alla fall göra ett försök att hinna färdigt med åtminstone en vante. Hinns det inte, får jag helt enkelt ta med de då nyvunna broderikunskaperna hem och köra på egen hand.
Lärare på kursen är Ingrid Eggiman Jonsson som skrivit Yllebroderier, boken som fick in mig på detta spår.
För länge sedan var det en kompis som fick mig att brodera ett par enkla bakdukar, men eftersom jag egentligen inte riktigt gillar broderade grejer fastnade jag inte. Inte förrän jag lånade boken Yllebroderier på biblioteket och sedan snabbt beställde ett lån av Svenska broderier av samma författare (Har någon den boken till salu är jag en given spekulant och ni måste höra av er! Den verkar omöjlig att få tag på trots att den inte är speciellt gammal).
Har också fått upp ögonen för alla landskapssömmar och inser att broderi kan användas till så mycket mer än de där små, små dukarna man så ofta ser. Såg t ex någon svensk designer som använt traditionella yllebroderier på en luvtröja, snyggt.

Ser fram emot spännande dagar i Dalarna i slutet av juli!