lördag 5 september 2009

Mister du en står det minst tre åter...

Visst är det helt logiskt att ett avslutat projekt ger utrymme att starta upp tre nya..?
Dessutom kan man passa på att köpa lite nya fina härvor att ha på lager inför den mörka hösten...Underbara Marilyn sockgarner från Chili Gredelin. Tog för lång tid på mig att bestämma mig, så när jag väl bestämt mig var det rödrosa Sugar Chock slut. Efter att ha beklagat mig lite i min beställning av det lila Harvest fick jag till svar att hon skulle färga upp en ny härva åt mig. Schyssta bananer!

Härvorna är mjuka, mjuka lyxhärvor med både silke och merino. Får se vad det blir av dem.Har också gjort ett besök hos Sannsticks för inköp av handfärgat z-tvinnat. Just den härvan är ute på vift just nu, men den är nästan lika intensivt blå som sockgarnet ovan. Den större av de röda härvorna är sjalgarn, men övriga är sockgarn.

Det röda sockgarnet är redan under omvandling till Vilai från Cookie A:s Sock Innovation, en bok som jag tror jag nämnt att alla sockintresserade raskt bör införskaffa!Jätteroligt mönster som ger en lite att bita i. Har nu kommit förbi hälen på första sockan och ser faktiskt fram emot nästa socka. Inget Second Sock Syndrome här inte!

Som kontrast till den lite klurigare sockan har jag kört igång en Ishbel. Omöjligt att stå emot efter att ha sett så fina exemplar på alla möjliga stickbloggar runt om i världen.
Åtminstone början är perfekt, snabb tv-stickning. Blir väl lite mer krävande när jag kommer ner till spetsbården kan jag tänka...
Min version är i Ullcentrums gröna entrådiga och på stickor 4 mm.Garnet har blivit liggande i väntan på något bra projekt och jag tror att Ishbel kan passa perfekt.
Det känns lite strävt och ganska stickigt, men jag litar på andras kommentarer om att det mjuknar rejält efter tvätt och lite användning.

Sen har jag påbörjat ett projekt som egentligen började med att jag hittade de här jättefina knapparna för 4 kr för alla tre på Gengåvan. Halleluja för second hand!

Till knapparna håller jag på och stickar en kofta från Drops. Har gjort en tidigare i grå Eskimå och den är VARM och go, men rätt tung och töjer sig lite. Nu kommer det bli en svart lyxvariant i Drops silke-alpaca (tack tack Drops för 40% rean i somras). Även den här är snabb, tv-stickning. Perfekt nu när jag har lånat första säsongen av 60-talssnygga Mad Men av en kompis!
Än så länge ser det inte så märkvärdigt ut, mest svart, men den färdiga koftan har goda förutsättningar att bli en ny favorit.Här är den gamla versionen i Eskimo, stickat på stickor 9 mm om jag inte minns fel. Sannerligen snabb lön för liten möda!

4 kommentarer:

Skaparstigen sa...

Herregud vad du stickar! Känner sig inte symaskinen avundsjuk? Men fint blir det ju!

Vi har andra säsongen av Madmen här nu, så det är bara att ta över den när vi är klara.

Hello sa...

Vilken snygg tröja! En i svart alpacka hade absolut kunnat bli en favorit här med!

Och vilka härliga sockgarner! Nu måste jag snart komma igång med en stickning också. Det var lite för länge sedan!

Clara sa...

Den där tröjan är verkligen snygg! Har stått på min "att sticka" lista i evigheter, men jag har inte hittat nåt passande garn. Hur mycket töjer sig eskimo egentligen? jag har fått för mig att det är rätt mycket, men är det bara lite så är ju det ett ekonomiskt alternativ.

Knitarina sa...

Tröjan blir rätt tung i Eskimo, så den töjer sig en hel del på längden tycker jag.
Eftersom den är så himla varm och bylsig (på ett mysigt sätt) har jag faktiskt mest haft den hemma i soffan och där upphäver en mer tillbakalutad position en del av tyngdkraften... Har jag den en hel dag på jobbet töjer den sig mer.
Eftersom jag är 1.75 stickade jag den lite längre från början. Hade jag inte gjort det hade jag nog inte stört mig så mycket på töjningen!
Gillar den trots allt tillräckligt mycket för att göra en till...