lördag 12 september 2009

Sjalblockning bevisat effektivt mot feber!

Vad gör man när man ligger däckad av en dundersnuva?
Svar: Man sover, stickar lite, sover, läser lite, sover, stickar lite till och sen är det kväll och dags att gå och lägga sig och sova...

Idag är jag i alla fall på bättringsvägen och när jag gick upp imorse och fick ta loss min Ishbel kände jag att det trots allt inte var så idiotiskt att igår kväll ligga på golvet med 39 graders feber och blocka den. Vad min man sa om det tilltaget går jag inte närmare in på...
Kan idag kontra med att febern faktiskt gått ner ganska rejält och jag anser det därmed näst intill vetenskapligt bevisat att just sjalblockningen hade ett finger med i spelet!

Min Ishbel är stickad i Ullcentrums 1-trådiga ullgarn på stickor 4,5. Ca 70 g gick åt till den stora varianten.
Svårt att fånga färgen, men den är verkligen riktigt varmt mossgrön.

Sällar mig till Ysolda Teagues redan stora fanclub och känner på mig att det kommer att bli fler Ishbel på stickorna här hemma. Dessutom ligger mönstret på hennes Rose Red här hemma och väntar på rätt garn.

10 kommentarer:

miastick sa...

Yes vad snygg! Jag kommer att härma dig. Rakt av.

Elin sa...

Åh vad fin! Nu blir jag ännu mer sugen på att göra klart min (orange).

Skaparstigen sa...

Sååå fin! Hur svår är den på en skala? Skulle mina virkprogrammerade händer klara av den?

Fint att du är bättre! Själv är jag dunderförkyld idag, men ingen feber dock. Fick bli hemma från festen tyvärr, får sitta vid symaskinen istället och hinner kanske se en dansk film jag lånat. Alltid något.

Emilia sa...

Jätte-läcker - härlig färg!

Clara sa...

Snygg! Jag har precis beställt mönstret jag också, den verkar kul att sticka! Bra att veta ungefär hur mycket garn som gick åt för dig, det lutar åt att jag stickar i ullcentrums garn jag också.
/Clara

Knitarina sa...

Sjalen var inte speciellt svår att göra. Första biten är bara räta och aviga och sedan kommer några mönsterrapporter som inte är speciellt svåra. Lite hoptagningar och vridningar, men som jag alltid brukar säga - det är bara räta och aviga i olika versioner! Med lite demonstration av de olika maskorna klarar ett par virkprogrammerade händer det definitivt! Tror det är en väldigt bra nybörjarsjal.

Hello sa...

Åh, så fin den är!

Och jag tror absolut på alternativa metoder inom läkning!

Toril sa...

Hoppas att du mår bättre:) å tack för kommentaren på min blogg, det värmde:) må gott

Janette Millbom sa...

jättehärlig ser den ut!!

silveropulver sa...

Oj vad mycket fint du gjort! Har kollat tillbaka på din blogg och blivit imponerad!