tisdag 23 februari 2010

Nygammalt

Gick en snabbkurs i nålbindning för ett par år sedan och efter att ha gjort ett par barnvantar föll kunskaperna i mer eller mindre total glömska.
Var i helgen på en mycket trevlig Fårfest i Kil (med bl a en livsfarligt Wåhlstedsmonter...) och fräschade upp kunskaperna på en nålbindningsworkshop och nu är ett par nya vantar på gång.


De små barnvantarna jag gjorde tidigare hade en ganska spännande form när jag var klar med själva nålbindandet. Efterföljande valkning gjorde dock susen och resultatet blev tämligen vantliknande. Hoppas på lika bra resultat denna gång.


4 kommentarer:

Tina sa...

Skulle också vilja lära mig nålbindning. Är det svårt?
Mycket fina tvåändsstickade vantar i tidigare inlägg.

Knitarina sa...

Hittills är det lite som att dreja - man vet liksom inte riktigt vart det bär iväg. Är fortfarande lite ovan vid hur många ökningar/minskningar jag behöver göra för att få det som jag vill, men jag känner att jag börjar få kläm på det och kul är det! Rekommenderas varmt!

margareta sa...

Hej Jag undrar hur man minskar på tummen?. Jag har äntligen lärt mig att nålbinda och det är mycket roligt.Jag är helt novis på att blogga så det blir spännande om detta kommer att fungera. Din sida ser mycket spännande ut och jag ska läsa den noga. H,Margareta E

Knitarina sa...

Såg inte din kommentar förrän nu, men ser du detta kan jag erkänna att jag fick göra tummarna flera gånger innan jag blev nöjd. Minskade nästan bara i toppen till slut, annars blev den som en strut!