lördag 11 september 2010

Ett fint pris

Jag har fått en award! Och av en av mina favoritbloggare - allra bästa Brodösen. Tack och bock för det!


I priset ingår att jag ska berätta sju saker om mig själv.
Återvinning är bra så jag återvinner sju fakta jag skrivit här för länge sedan i ett liknande sammanhang. Är liksom lite lat så här på lördag kväll...

1. Är fuskvegetarian (dvs äter fisk och skaldjur, men inte kött eller kyckling), men gift med en jägare och har frysen full med viltkött...
Anledningen till att jag inte äter kött är i och för sig den storskaligt industrimässiga hanteringen av djuren så i princip ser jag inga problem med att äta vilt. Det handlar ju om djur som fått leva naturligt och varit glada in i det sista. Efter ca 20 år utan kött är jag dock inte särskilt sugen på att sätta tänderna i en stek så det får vara för min del...

2. Älskar sådana där finska tjärpastiller - Terva Leijona.

3. Har ett helt obegränsat självförtroende när det gäller stickning eftersom jag av erfarenhet vet att med lite envishet går allt!

4. Har en lika väl utvecklad kiss- och bajshumor som mina barn (3 och 6 år gamla), vilket gör det svårt i många situationer när jag som vuxen borde vara lite tillrättavisande i denna fråga...

5. Gråter alltid en skvätt när folk blir glada över att vinna guldmedalj i sportsammanhang. Skidskytte, brottning eller konståkning spelar ingen roll - är medaljörerna tillräckligt glada kommer tårarna. OS är en tuff period för mig!

6. Jag älskar choklad, men avskyr apelsinchoklad.

7. Till sist...
Blev en riktig sticknörd efter att jag för 2 år sedan gick in i väggen. Hjärnan slog av helt och bara en sådan sak som att slå ett telefonnummer var som att bestiga K2. När det allra värsta kaoset lagt sig blev stickningens meditativa ro, att låta maska efter maska röra sig mellan händerna, ett sätt att samla ihop mig. Att få ihop konturerna. Att flytta över allt till händerna och låta hjärnan vila.
Är nu tillbaka på 80% arbetstid, men mer vaksam och försiktig med vad och vem jag lägger min tid och energi på. Tillåter mig att gå igång på idéer och uppgifter, men inte på för många håll samtidigt och inte i 140.
När jag nu tagit mig ur det värsta kan jag se det som en nyttig erfarenhet. På andra sidan är jag en förbättrad version av mig själv. I alla fall när jag lyckas leva efter de klokheter jag kommit fram till...
Men visst är det svårt att vara klok. Lätt att falla tillbaka i gamla mönster och beteenden. Svårt att inte gå igång på allt spännande som omger mig. Allt som väcker min nyfikenhet och engagemang. Svårt att prioritera och tänka efter.
Men det går!

Nu ska jag lämna detta pris vidare till sju bloggare. Tidigare har jag passat den eftersom det finns så otroligt många bra bloggar att det är svårt att välja ut några få, men här är några av mina favoriter (Brodösen själv hade haft en given plats här om det inte varit från henne priset kom):
Okej då
Med nål och tråd
Mamma P handarbetar
Riot yarn
Clara stickar
och norska Månestråle och Frk Badegakk
Listan hade kunnat göras lång, men dessa sju bloggare är några av de jag ständigt återvänder till för inspiration och nöje och jag hoppas att fler hittar dit.
Ni som är omnämnda får gärna anta utmaningen och berätta mer om er själva på era bloggar. Eller också lutar ni er tillbaka och helt enkelt njuter av att ni är så rackarns bra!

5 kommentarer:

Clara sa...

Tack, vilka fina ord!
Och roliga fakta om dig själv.

Anonym sa...

Tack, tack! Vilken trevlig överraskning så här en regnig söndag. Trevligt att läsa lite fakta om dig också.

handarbetaren sa...

Tack :) Och tack själv för en inspirerande blogg!

Janette Millbom sa...

Åh tack, vad du är gullig! Jag har typ nada tid för blogging nuförtiden men jag ska försöka svara :-)
Tack och KRAM, du är en av mina favvo-bloggs
/janette

månestråle sa...

Tusen takk:-)
Og jeg som er så dårlig til å oppdaterer...
♥♥♥