torsdag 17 februari 2011

Fina grejer

Förra helgen insöps det inspiration och umgicks med vänner från förr.
Helgen började med en semesterfredag i Stockholm som startade med en rejäl tågförsening. Någon som är förvånad?!?
Väl framme i Stockholm var det redan lunchdags och eftersom mitt lunchsällskap var så sällsynt trevligt och snöstormen utanför så synnerligen vildsint blev det en lååång lunch. Istället för att pulsa iväg till Liljevalchs slank vi in på Svensk slöjd och försåg mig med nya numret av Hemslöjd (hur ska man kunna motstå ett sådant snyggt nummer med temat "Helylle"...) och spenderade sedan resten av eftermiddagen fikandes.
Kram och hej till vännen och sedan långa timmars väntan på ett fullpackat Stockholm central innan jag kom fram till Eskilstuna. Men tågväntan = sticktid och med en chokladkaka och en varm latte kände jag väl att livet kunde varit värre.

Fler fina vänner väntade i nästa stad och här tog jag mig dessutom iväg och såg något väldigt bra på utställningen Hemlängtan på Eskilstuna konstmuseum.
Gillade särskilt Carina Marklunds broderier som tillsammans med resten av utställningen finns att beskåda till 13 mars. Åk dit om du har chansen!

På muséet fanns också boken Indie Craft av Jo Waterhouse. Finfin textil inspiration. Bland mycket annat coola broderier, långt ifrån de sorgsna hundvalpar i korsstygn som jag tidigare förknippat med ordet broderi...Med återbetalda tågbiljetter pga förseningarna blev ju boken i princip gratis. Eller nåt i den stilen, nu är den min i alla fall och jag kommer att bläddra mycket i den!

Passar också på att göra lite reklam för årets Fårfest i Kil som går av stapeln 4-6 mars.
Visst är väl blotta namnet fantastiskt - fårfest liksom! Det bjuds in till workshops, utställning, modeshow och försäljning.
Tror det blir bra.
Kan bli väldigt bra till och med.

Inga kommentarer: