söndag 17 april 2011

Fördelen med sena tåg

Tjänsteresor med timmar på tåg och i bil kräver smidiga stickningar.
Typ sockor.
Tar man sockor med  flätor är de dessutom helt beroendeframkallande och man gläds över tåg som är sena. Nästan i alla fall...


Mönster: Paraphernalia. Rekommenderas varmt!
Garn: Marilyn från Chili Gredelin. Merino/silke/bambu/nylon. Mållös. Älskar det!
Stickor: 2.5 mm

Är nu nästan helt klar med koftan i förra inlägget. Bara några varv kvar på bålen och nu har jag blivit lite konfunderad över hur axlarna ska formas med korta varv. Har aldrig stickat korta varv på annat än sockhälar och tänkte just slänga ut frågan här på bloggen om vad beskrivningen egentligen menar att jag ska göra. När jag satt och citerade beskrivningen gick det upp för mig hur det är tänkt. Tack för den indirekta hjälpen!

Annars börjar en jobbig säsong för en husägande sticknörd.
En trädgård som börjar pocka på uppmärksamhet.
Knoppande skott som måste beundras. Inräkning av vilka som överlevt den långa, kalla vintern och vilka som gått hädan. Funderingar på omflyttningar och nyinköp.
Idag har det eldats friskt. Släpat ris och lövrester. Kaffe med dopp på verandan medan vi nöjda spanat ut över ogräsrensat land. Det är ju bara inte klokt hur lätt det är att dra upp maskrosor ur vårblöt jord. Ut med det gamla, in med det nya!
En säsong där stickningen får stå tillbaka en smula stundar.

Har dock upptäckt att soliga vårdagar har en underlig inverkan på mig. Det går liksom inte att låta bli att starta upp en tvåändsstickning. Det var likadant förra året. Konstigt, men det är väl bara att bejaka sina märkliga böjelser! Kanske är det nu det är dags för de där efterlängtade fingervantarna...

2 kommentarer:

Tina sa...

Precis så är det - att på våren krockar två roliga ting, stickning och trädgård. Det har nästan känts skönt att ha stickförbud (dum handled), för det blir mycket mer tid att njuta av trädgården.
Finfina sockar, jag har dom på min önske-stick-lista.

Anonym sa...

Vilka fina sockor :)