torsdag 2 juni 2011

Utrensning

Vi har en väldigt stor tvättstuga. 
Praktisk och rymlig.
Vissa avundas oss för den.

På sista tiden har dock dörren till tvättstugan varit omsorgsfullt stängd vid besök.  Den har liksom svämmat över av tvätt, insamlingsgrejer, urvuxna barnkläder, nystruket och ostruket i högar på strykbrädan.

Härom dagen var jag tvungen att försöka gräva fram symaskinen bland alla högar och då fick jag nog. Dags för rensning!

Idag har jag spenderat hela jäkla dagen i ovan nämnda tvättstuga (medan maken med samma entusiasm har tagit sig an kök och hall). Vi har hört hur fåglarna kvittrat genom det öppna fönstret och sett solen skina, men vi har tappert fortsatt vår strävsamma kamp mot eländet.
Jag har sorterat de finaste kläderna för sig för att lämnas till kompisar med mindre barn och kört iväg resten till insamlingen. Jag har vikt och lagt in i skåp och lådor och nu är det faktiskt ordning därinne! På riktigt!
Symaskinen står i ensamt majestät på bordet som är avsett för just symaskinen och några askar med trådrullar, knappar och band. Strykbrädan och torkställningen står prydligt ihopfällda intill väggen. Inte en tvätthög så långt ögat når.

Är det någon som undrar hur jag lyckades hålla motivationen uppe? Jag lovade mig själv att om jag blev klar idag skulle jag få hälla upp ett glas vin och sätta mig på altanen och sticka på min Emelie resten av kvällen. Det funkade!


Utrensning är förresten en väldigt bra bok av Sofi Oksanen. Läs den om du inte redan gjort det!

1 kommentar:

MinaStickor sa...

Det är bra att motivera sig med lockande saker :)