söndag 27 november 2011

Sådärja!

Finfint mönster kräver finfint garn - gammalt djungelordspråk...


Mönster: Finfina mönstret Knotty igen
Stickor: 2.5 mm
Garn: 87 g Colinette Jitterbug i färgen Vatican Pie

Rätt mycket mer njutbara i bästa Jitterbug jämfört med det stumma Opal sockgarn jag nyss stickade ett par svarta i. De svarta satt dock som handen i handsken (...), medan Jitterbug som är lite tjockare gav en större vante som jag tror blir varmare.

Colinette Jitterbug är en favorit. Tror jag får plocka upp den blå, halvfärdiga kofta jag har liggande. Har börjat avmaskningarna för ärmkullen, minns bara inte riktigt var jag är i mönstret och det är det där med att sätta mig ner och räkna och jämföra för att hitta rätt som avskräcker. Det var ju liksom bara något som kom emellan, hade inte planerat ett så här långt uppehåll. Annars hade det varit väldigt smart att göra någon slags markering i mönstret... Kanske känner jag mig tillräckligt taggad nu. Lite mer Colinette-stickning lockar.

Annars kan jag rapportera att det just nu blåser som satan ute. Har fyllt vattendunkar ifall vi bli av med strömmen. Det är nackdelen med att ha egen brunn och inte kunna förlita sig på ett högt och ståtligt vattentorn för att behålla trycket i kranarna...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt snygga de här med!
Är mönstret svårt att förstå? Är väldigt sugen på att sticka ett par till mig själv :)

Marie sa...

Så fina! Jag vill göra, men drar mig eftersom det är två med fingrar ;).

Kerstin sa...

Jättefina! Vad fin du måste känna dig i dem.

Knitarina sa...

Tack!
Mönstret är inte alls svårt att förstå och rekommenderas varmt. Det enda med fingervantar är att det är lite pillrigt med fingrarna, men de går snabbt!
Har definitivt övervunnit min fingervantsskräck...