lördag 5 maj 2012

Ett smart drag

Varför ska man ha en massa fantastiskt fina, loppisfyndade tyger liggandes instängda ett skåp?
Ja, trots att det är just vad jag har kan jag inte ge något vettigt svar. Det är ju ärligt talat helt idiotiskt!
Kände mig därför rätt smart när jag i påskhelgen istället sydde tre kuddfodral av min absoluta favorit, Ekerö av Saini Salonen.
Det gör sig liksom lite bättre i vår soffa än i ett stort skåp i tvättstugan!


Även om det varit ganska tyst här på bloggen de senaste veckorna har jag fortsatt mitt uppdrag att sticka upp hushållets till synes outtömliga garnförråd.


Det senast färdigställda alstret gav mest glädje i att drygt två nystan försvann och att min ömma moder blev glad över att få resultatet.
Det bara är något med Drops delight som gör att jag inte riktigt gillar det. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men det är något som stör och gör mig onöjd. Det är liksom lite stumt. Lite dött. Lite för många färger i samma nystan.
Har stickat en enfärgad version av mönstret tidigare och de sockorna gillade jag verkligen. Men det är något med mig och garn som skiftar i olika färger. Får se till att komma ihåg det när jag är i garnaffären och tycker att de där färgglada nystanen ser så himla fina ut. För mig funkar de om jag randar med något enfärgat och då funkar det t o m väldigt bra, men på egen hand -nej!

Mönster: Gentleman´s fancy sock från Nancy Bush - Knitting Vintage Socks
Stickor: 2.5 mm
Garn: Drops Delight

6 kommentarer:

rino sa...

Wow vad snygga!
jag har också en ekerö som ligger, nu blir jag jättepeppad att sy kuddar till kökssoffan :-)
(och med snygga kuddar blir man sannolikt mer motiverad att klä om den också)

Löpmaskan sa...

Drops delight och jag kommer inte heller riktigt överens. Garnet känns syntetiskt på något vis, trots ullinnehållet. Jag funderar lite då och då på vad jag ska göra med min lite mer än halvfärdiga näverstickade sjal i just Drops delight. Randningen blev som jag ville på första tredjedelen, men andra halvan blev inte alls som jag tänkt mig. Repa upp, eller göra klart är frågan...

Annette sa...

Gillar inte heller Delight tyckte det saknade lite stuns i färgerna stickade ett par sockar som jag inte blev nöjd med i färg!

frualderblad sa...

Åh Ekerö är mitt allra finaste tyg!!! Har två kuddar på dubbelsängen och som gardiner i vårt sovrum. Beundrar er som stickar, har inte det tålamodet....

Pysselfarmor sa...

Vilka snygga kuddar! Tycker sockorna ser snygga ut....tur att jag inte köpt något av det garnet.

med nål och tråd sa...

Otroligt snygga kuddar, helt klart ett bra beslut att ta fram tyget ur skåpet. Raggisarna är ju jättefina, alldeles lagom melerade tycker jag, trist att garnet är motsträvigt att arbeta med.