söndag 3 mars 2013

Prima ballerina 
När dotterns kompis fick se dem kom omedelbart en beställning på ett par benvärmare till. 
Garn: Gamla rester av Drops alpaca, svart och vitt
Stickor: 2.5 mm till resåren, 3 mm till resten
 
Busenkelt och snabbstickat mönster. Minskade antalet maskor för att de skulle passa 8-åriga ben.
70 m till resåren i nederkant, 75 till mönstret och 74 m till resår i överkant. Inga ökningar i övrigt.
Blev sugen på ett par till mig själv också...
 
Är också klar med de rosa-grå-randiga sockorna. Ett litet tack för lån av slalomskidor till dottern av samma kompis som benvärmarna hamnade hos. Kul att se att ett par hederligt hemstickade sockor kan gå hem även i dessa high-tech-tider, för riktigt glad blev den lilla mottagaren!
 
Efter att ha tillbringat delar av sportlovet i sjuksängen med datorn på farligt nära håll har allt Ravelry-surfande orsakat inspirations-overload! Har tusen idéer på vad jag vill göra och efter en koll i garnskåpet inser jag att jag klarar av att göra närmare hälften med eget förråd...
Ska bara göra det allra sista på den där svartgråa evighetskoftan i alpaca. Faktiskt nästan klar med den. På riktigt alltså! Hoppas kunna leverera bildbevis inom kort.
Ett par norska knästrumpor är under produktion och eftersom någon väntar på dem borde jag göra klart dem också innan något nytt påbörjas. Borde...
Sen var det ju den där lila Paulie-koftan. Har stickat klart den - inkl en enormt lång i-cordavmaskning längs hela jäkla kanten. Blev dock inte nöjd med kragen som blev för tajt och inte alls en sådan där snygg sjalkrage jag hade tänkt mig. Tror jag repar upp sunkkragen och gör en vanlig kant, men har bestämt mig för att jag inte behöver göra det innan jag får sätta igång med nästa projekt. Den kan allt ligga ett tag till, så det så!
 
Istället vill jag ha en grön snyggkofta.
Eller en brun fintröja.
Hmm, snyggkofta eller fintröja?
Får se vad det blir!
Måste bara sticka provlappar för att se om garn och modell passar ihop. Om inte har jag som tur är en himla massa andra uppslag att välja mellan!

Inga kommentarer: