söndag 8 september 2013

Snart...

Nu är första alstret från Helga Isagers underbart fantastiska bok Finstickat nästan klart.
Alla delar sitter ihop och nu är det bara framkanten och knappar som saknas!Hade hoppats få färdigt den i helgen, men att vara bröllopsgäst och njuta av det fina vädret (och för all del att vara lite trött efter bröllopsgästandet...) tog all tid och den stickning jag haft tid för fick vara av den lite mer kravlösa sorten.
En morot för att göra klart det allra sista, förutom att få chans att bära koftan, är att det ligger flera nystan Magasin Duetts supersoft och väntar på att bli stickade. Efter att ha hört så mycket bra om garnet ser jag verkligen fram emot att få testa själv.
Och färgerna, herregud, det var ju nästan omöjligt att välja! Det slutade dock med svart... Och rött och lite rosa bara för att jag inte kunde låta bli.
Det svarta är faktiskt sprunget ur ett reellt behov. Har många stickade alster, men ingen svart, enfärgad, enkel kofta och detta måste snarast åtgärdas!
I slutet av september åker jag på husmorssemester en hel vecka och då får några nystan följa med. Tror det blir en Audrey in Unst, men har inte helt bestämt mig.

5 kommentarer:

docksjo sa...

Vilket fint färgval du har gort på din Daffodil, jag har inte varit så imponerad av den koftan förut men nu, det ser så lagom och härligt ut med strukturen i det garnet.

PetraO sa...

Jamen åh vad härligt det lät med husmorssemester - det vill jag också åka på!!! Vad fin koftan blir - jag har också boken men har inte fått stickat något ur den ännu... / Petra

miastick sa...

Åh den finaste koftan i boken, måste stickas! Vilket garn har du använt?

Pysselfarmor sa...

Tror det går en Isagervåg genom landet nu ;-)
Själv håller jag på med andra barntröjan av Isager och nyssens såg jag en kofta på en blogg.

Finfin är den boken!

ha det gött på semestern!

Knitarina sa...

Tack!
Jag har stickat i underbart fantastiska Isager Strik Højlandsgarn. Färgen heter Greece, men är mer petrol än den blå färg jag förknippar med Grekland.
Ser fram emot att sticka mer ur boken. Svårt att välja bara!