torsdag 18 juni 2009

Böcker

Vilken tur att köpstopp för garn inte gäller böcker... Här är mina senaste inköp och presenter i bokväg. Samtliga rekommenderas!

Lyckades hitta Nålbindning av Märta Broden för 40 kr på loppis. Ett riktigt fynd! Lika billig var dock inte någon av de andra böckerna, men lika glad är jag ändå.
Tvåändsstickningsboken är en riktigt bibel för den som giller den tekniken, den norska Håndplagg är full av inspiration för den som tycker att broderade vantar är svåra att motstå. Kolla exemplet nedan (får man visa bilder ur en bok så här? Jag chansar och kanske bidrar till att någon köper den...):


Den estniska spetsboken innehåller nästan 200 diagram på olika spetsmönster. Vilken skattkista va?! Den köpte jag av Triinu Andreasson efter att ha varit med på hennes inspirerande workshop om estnisk spetsstickning på Stickdagarna i Kumla. Både Triinu och boken jag köpte fick verkligen igång fantasin och jag ser fram emot kommande experiment...
Började på en sjal i Triinus mönster Syren och dagg under workshopen. Mönstret är fullt med knoppar (eller nuppar) som vi fick lära oss att göra i Kumla.
Kan inte annat än att beklaga att jag inte bor i Stockholm och har möjlighet att gå Triinus inspirationskurs, men vet att hon ibland rör sig ute i landet. Får ni chansen, se till att gå på någon av hennes kurser. Mer nuppar åt folket!

Passar också på att önska glad midsommar!

3 kommentarer:

annas alster sa...

det här verkar bli en ytterst trevlig blogg! Välkommen till bloggvärlden!

Assi sa...

Jag ska också tvåänssticka i sommar och hittade dig genom Vi två i sommar.
Vilka bokfynd du gjort! Jag har den norska boken och den är helt underbar. Det finns så mycket man skulle vilja göra i den. Kan vi få fler timmar på dygnet tro??!!
Assi

Froding sa...

Triinu kommer till Karlstad den 6/9 och har kurs!!