tisdag 16 juni 2009

Gamla hyllvärmare

Vilken bra idé att starta en blogg. Aldrig har väl motivationen varit så stor att ta itu med gamla projekt som blivit liggande i väntan på att få trådar fästa eller knappar isydda!

T ex en North Roe i mjukaste, tunnaste merino. Blev väldigt skir och fin i det tunntunna garnet (1400m per 100g och jag gjorde av med ungefär hälften). Sådär bara av en händelse har jag ett par härvor till av samma garn i olika färger liggande. Är lite sugen på en likadan sjal i vinrött. Eller kanske svart. En mörkt gråblå vore inte heller så dumt...Och så hittade jag äntligen knappar till min kofta från Garnstudio. Gjorde mosstickade kanter istället för rätstickningen i mönstret och blev efter hand sugen på mer vidlyftiga experiment, men det får ev bli längre fram. Det är ett perfekt basmönster i alla fall som man kan släppa loss hej vilt på.

Gårdagens uppstart på växtfärgningen kändes jättebra. Ser fram emot nästa vecka då vi kör igång grytorna. Fick i uppdrag att samla på oss lite olika växter, bl a daggkåpa (vilken tur att jättedaggkåpan i vår trädgård antagit Redwood-proportioner) och björklöv.
Med tanke på att det går åt ca 100 g björklöv till lika mycket garn blir det perfekt att fira midsommar hemma hos oss. Kanske inbjuder lövbehovet till rekordförsök när det gäller midsommarstångsbyggandet!
Nästa vecka ska vi färga garnprover och vid senare tillfällen kommer vi ha möjlighet att färga garn efter egna önskemål.
Vad sägs om tvåändsvantar i växtfärgat garn? Låter finfint om ni frågar mig, så jag blir nog tvungen att göra ett tillfälligt stopp i mitt garnköpsförbud och se till att ha lite z-tvinnat tills det blir dags! Får hoppas att jag inte av misstag råkar klicka med mig något annat i garnväg, det har hänt förr...

6 kommentarer:

miastick sa...

Hej, kul med en ny bloggare! Och vad härligt att få veta att man är modern också, nu ska jag bära den toppen med stolthet ;)
Vi ses!

Pixi sa...

Jisses vad snygg sjalen o koftan blev!O mycket annat fint du visar upp!har oxå garnstopp men det e inte lätt!haha!! =)

Efwa - Medea sa...

Den koftan är väldigt fin! Har tittat på den många gånger men en massa annat kommer emellan hela tiden. Jag ska också vara med på Vi2isommar. Vi ses där!

Skaparstigen sa...

Sjalen är verkligen brutalsnygg! Och koftan med så klart! Ha den på dig på måndag, så får jag se den live. Och jag kan ta bilen, inga problem!

Emilia sa...

Vilken snygg kofta - härlig färg! /Emilia

Lilla Anna sa...

Bra att ha dig i bloggvärlden också!