fredag 26 juni 2009

Tvåändsstickad halvvante

Tänk att jag har sådana bra kompisar!
En av dem - min vän, juntakompis och virkguru J- är också en hejare på att sy fina barnkläder. Hon ringde igår och sa att hon hade provsytt en klänning i ett nytt mönster och undrade om det kunde tänkas att min dotter S skulle vilja ha en. Hmm, har vår katt en svans..? Självklart sa jag JA och här är resultatet, en överlycklig tjej i en fin sommarklänning:
Kolla in min kompis blogg för fler finfina grejer på Skaparstigen
Tack J för ditt tålamod när jag skulle lära mig att göra din bläckfisk!

Annars har jag tjuvstartat lite på tvåändsstickningsutmaningen på
Min plan är att göra färdigt den vita vanten med krus jag visat här tidigare. Vill också göra ett par broderade halvvantar som är tänkta att värma mig på mitt vinterkalla kontor lite längre fram. Har redan stickat färdigt den ena, men är nu i valet och kvalet om jag ska repa upp halva igen. Det syns inte på bilden nedan, men den är för stor vid handleden och eftersom kvalitén är ganska kompakt tror jag inte att jag kommer att trivas med att den bylsar sig så.
Tror den skulle bli bra om jag hoppar över de 10 varven på tummen efter tumökningarna och nöjer mig med en kortare mudd.
Hmm, det tål att tänkas på, men eftersom det inte är något mönster att tala om kan jag nog komma ikapp rätt så snabbt. Känns så trist annars att inte vara nöjd med något jag ändå kommer att lägga ner en massa broderitid på också.
Jeps, så får det bli!
Kanske kan trösta mig med att starta upp ett par sockor. Känner mig inte som en hel människa om jag inte har ett par sockor på gång...

1 kommentar:

Skaparstigen sa...

Så bra att hon gillade den! Det ser ut som om den var rätt lagon i storleken i alla fall.
Jag ligger efter med bloggandet, så den kommer nog på bild hos mig senare.

Repa du vanten om du inte är helt nöjd, även om jag tycker det ser bra ut. Jag är ju likadan. Så trist när man inte är helt nöjd.