fredag 10 juli 2009

Åstadkommet en regnig sommardag

Titta vad som bara av en händelse damp ned i min brevlåda igår...Lite nya garner från Sannsticks. Sockgarner, z-tvinnat och tunnt ullgarn till en sjal. Tror jag ska sluta nämna det där garnköpstoppet... jag verkar inte vara så värst trovärdig!
Sockgarnerna är tänkta att förvandlas till något från Cookie A:s Sock innovation. Boken är en riktig guldgruva för den som gillar att sticka sockor. Jättefina färdiga mönster och en himla massa tips för den som vill skapa egna.

Visade tidigare den för stora tvåändsstickade halvvanten. Har nu låtit den få gå en rond i tvättmaskinen och vips så sitter den perfekt! Lite ulligare än tidigare, men det kan jag leva med för att inte behöva repa upp den. Nu är det bara broderierna som fattas och det kommer förhoppningsvis under kursen i Sätergläntan om 1½ vecka. Längtar!Igår var jag hemma hos Skaparstigen och lyckades riktigt bra med att hantera en symaskin. Titta här vad man kan åstadkomma med ett par loppisfyndade påslakan och hjälp från en vän:Mönstret kommer från Knåpmodern och i egenskap av novis vid symaskinen kan jag intyga att det inte var så svårt att få till den.
Kommer garanterat att bli fler framöver. Både dagiskassar och kassar att ha påbörjade stickningar i. Just nu trängs stickningarna i de få tygpåsar jag har och några ligger till min fasa i plastpåsar. Hujedamej!
Måste bara fixa min egen symaskin som krånglar. Har en gammal finfin ärtgrön 70-talsmodell, men är nu i valet och kvalet om jag ska kosta på den service och ev lagning eller om jag ska lägga till några kronor och få en ny. Det är inte första gången den krånglar och enligt ryktet ska stans symaskinshandlare ha rea om ett par veckor och då borde jag väl kunna få en enkel standardmodell hyfsat billigt.
Lovar att hålla er fortsatt informerade efter denna cliffhanger..!

2 kommentarer:

Skaparstigen sa...

Åh, vad trevligt det var igår! Fint att vi har klänningen kvar, så det blir fler sykvällar!

miastick sa...

Vilken fin kasse- en sån ska jag härma dig och sy! Eller fler.