fredag 14 augusti 2009

The unstoppable krus

Det går ju helt enkelt inte att sluta med krus när man väl börjat!
I ivern efter att ha blivit klar med de tvåändsstickade vita krusvantarna, kastade jag mig direkt över nästa par krusvantar.
Mönstret alldeles i början av vanten är vanliga krokmaskor, men eftersom de är stickade med två olikfärgade trådar ger det ett helt annat utseende än det vita kruset.Ursprungsidéen är Anne-Maj Lings och finns i häftet "Tvåändsstickning".

Efter en filmkväll i soffan härom dagen var jag inte bara helt tagen av Lukas Moodyssons Mammuth (se den alla som inte redan gjort det!!!). Jag hade också sent omsider stickat färdigt mina Nutkin-sockor.

Gillade mönstret och de var verkligen lättstickade. Sen är det ju så att jag har problem med spräckligt garn... Det här garnet vara bara hur fint som helst i härva (Stroud Wool Supersock), men jag kan inte låta bli att tycka att hela grejen med mönsterstickade sockor försvinner när garnets färgskiftningen kamouflerar mönstret. Tyckte inte ens att härvan såg särskilt spräcklig ut, bara lite vackert skiftande. Det färdiga resultatet är dock helt enkelt - ja, spräckligt!

Ojojoj, nu har jag varken några sockor eller någon sjal på gång. Så kan man ju helt enkelt inte låta livet fortgå!
Tror jag måste starta upp en Laminaria i det tunna, fina, fuschsiafärgade garnet jag köpte på Wåhlstedts tidigare i sommar. Som tröst för att jag börjar jobba på tisdag...

2 kommentarer:

Hello sa...

Det lät väl som en bra tröst!

Jag håller med du om det spräckliga! Jag tycker garnet är jättefint, men det blir ju lite mycket jobb för liten lön, när mönstret försvinner i spräcklet. Det är trist.

Men kruset! Himmel så fint! Nu fick jag en otrolig lust att lära mig tvåändsstickning jag också!

Elin sa...

Åh vilka fina vantar (och sockar också, men vantarna var verkligen superfina!).
Nä, jag tror inte att jag fick svar på frågan om sjalmönstret, går det att köpa nånstans?