söndag 4 oktober 2009

Frostchock!

Hur kom det sig att det helt plötsligt blev minusgrader?
Litar man alltför mycket på SMHI kan det dock hända att ens dahlior fryser bort när de är som finast för att man inte varit förutseende nog att täcka över dem med fiberduk, att barnen får gå till dagis i överdrivet varma vintermössor eftersom de var de enda som stod att finna i morgonstressen (undrar var den där smart placerade lådan med höstmössor och tunnare vantar är...) och att man själv får halta runt efter att ha slagit sig fördärvad på den frosthalkiga yttertrappan.
Livet är sannerligen hårt!
Vilken tur då att jag kunde liva upp stämningen med ett par nystan Classic Alpaca från Drops som legat och bidat sin tid i garnskåpet! Har inte riktigt vetat vad jag skulle göra av det, men nu är en svart
Rose Red är klar. Jätteroligt och välskrivet mönster.
Avmaskningen var dock ett kapitel för sig... Vet att jag avmaskar ganska hårt, men det var först på 3:e försöket (med stickor 6 för själva avmaskningen) och med hjälp av en innovativ ramsa fula ord som det blev lagom! Eftersom det inte är resår längst ner har man inte så mycket att spela med om man vill att den ska sitta tajt, men ändå kunna unna sig lyxen av att kunna dra den på sig över huvud taget...

Bara av en händelse har jag ett par gråa nystan av samma garn (återigen sommarens Dropsrea) och jag tror nog att det inom kort kommer att bli en grå Rose Red också... Gillade verkligen garnet i kombination med detta mönster, det blev liksom lite lagom småluddigt och väldigt varmt och skönt.

Svårt att fota sitt eget huvud, så jag tog hjälp av min lille son som fick agera modell.

Annars går sticktiden mest åt att producera små barnvantar för tillfället. Har lovat mig själv att verkligen försöka rensa ur garnskåpet lite och barnvantar är verkligen det perfekta sättet att bli av med alla restgarner som ligger och skräpar!

1 kommentar:

Skaparstigen sa...

Så fin han blev. Ser ut att vara schysst pös. Tror jag också snart ska stick en mössa, men då håller jag mig nog till den jag redan provat.

Har 92 maskor på varje sida nu, så snart är jag redo för bården.