söndag 29 november 2009

Skräckfilm + stickning

Skräckfilm i kombination med stickning är den perfekta kombon!
Dels ger skräcken en extra skjuts till stickhastigheten och dels är det väldigt bra att ha en stickning att dyka ner i om det blir för läskigt...
Det har blivit en del skräck på sistone och den finska skräckfilmen Sauna var faktiskt inte så tokig som jag trodde när jag bara såg namn + härkomst.

Nedanstående bild visar en pippitröja som är på gång. Tack och lov är lilla O, som ska få den, så liten att han tror på de lögner hans kära mor slänger rätt i ansiktet på honom när hon säger att det ska bli en tröja till henne själv... Tänkte det skulle bli en julklapp och sådana ska väl hållas lite småhemliga åtminstone så jag kategoriserar denna lögn som vit!
Den som inte har stickat i Marks & Kattens Eco Babyull bör genast hasta ner till närmaste garnbutik och införskaffa ett antal nystan. Det är underbart att sticka i och det får väga upp att jag stickar en tröja som ska handtvättas till en knappt 3 år gammal kille... Att det dessutom är ekologiskt är ju inte direkt någon nackdel.

Håller på med en annan, mer hemlig stickning i Regia Silk och det är sannerligen ingen njutbar stickning. Har stickat i det garnet förut utan att klaga, men denna gången är färgen kritvitt, så kanske är garnet så hårt preparerat för att bli så vitt att det helt tappat känslan. Känns nästan som acrylgarn och får mig att associera till tokblekt hår...

2 kommentarer:

annas alster sa...

Åh vilka snygga färger!

Skaparstigen sa...

Så fint! Jag had inte fattat att det inte var "pippi-färgerna". Ta med på nästa junta, så får jag studera närmare