tisdag 10 november 2009

Nytt sytt

I takt med att tygförrådet utökas genom razzior i föräldrarnas och farmors garderober + ett vid det här laget ganska stort antal Tradera-fynd har det sytts friskt.
Sommarens inköp av ny symaskin har sannerligen gett mersmak! Är väldigt sugen på att gå en liten sömnadskurs till våren. Än så länge är det bara basic stuff i små stl som produceras och jag skulle vilja ha lite mer kött på benen eftersom experimentlustan flödar! Även om jag inte skriver mina egna låtar skulle jag kunna tänka mig att sy ett och annat plagg till mig själv...
Har hittat fina grejer hos Rino och skulle verkligen kunna tänka mig en sådan här eller en sådan här.

Nåväl, livet är långt och än så länge nöjer jag mig med de små storlekarna och syr sådant här:Traderafyndat påslakan i samma mönster som jag tidigare köpt i turkosgrönt på Myrorna.Observera att jag fick till ett par improviserade manschetter på den grönblommiga blusen. En bra start på en fredagkväll för en novis inom sömnad!

Två nöjda barn som ännu finner sig i att gå i hemstickat och hemsytt, äta linssoppa och som älskar sin mamma och pappas skivsamling. Man får njuta så länge det varar...

Ett tack till den som startade Tradera, denna sällsamma plats på nätet.
Garnskåpet är välfyllt, men eftersom jag helt nyss upptäckt nöjet med att sy måste ju även det förrådet fyllas på och då är Tradera en guldgruva! Ett ganska stort antal paket med tygstuvar, gardinlängder och 70-tals påslakan har för liten peng hamnat hemma hos mig. Har också fyndat en massa roliga knappar, broderigarn i lin och vanlig sytråd för en spottstyver.
Favoriten är nedanstående Pompejatyg av Märta-Lena Bjerhagen för Borås Cotton.
Drygt 3 m i den röd/rosa färgställningen ligger i garderoben och bidar sin tid och ytterligare 2.5 m i brun/orange/gult är på väg till min brevlåda.

2 kommentarer:

Skaparstigen sa...

Shit, så bra tröjorna blev! Särskilt den översta, snacka om 70-tal!

Hello sa...

Jättefina!!!!

Och vilka fynd!