onsdag 18 augusti 2010

Broderifeber

Har drabbats av en allvarlig broderifeber.

Febern verkar vara smittsam. Åtminstone den yngre delen av familjen har drabbats hårt.
Snart 6-åriga S kör på med rojalistiska grejer. En tygkasse med en prinsessa på är ju aldrig fel!

  
Hittade sådan där väv som jag själv sydde med på dagis och nu har även 3 år gamla O blivit biten av handarbete. Han har just broderat sin första skäggapa! Det är den mörkbruna längst ned till höger i bilden...
Under tiden O broderade utbrast han då och då att
"Det är ju helt fantastiskt! Du visste inte att jag var så bra på att brodera, mamma, och det visste inte ens jag själv, men det går ju jättebra!"
Underbar inställning! 


Den stolta modern ler åt sina barns iver och broderar själv på något som är tänkt att vara en av många små projekt att träna sig på innan hon vågar sig på en sådan där stor och härligt svulstig kudde med yllebroderier. Ett sedan länge efterlängtat projekt, men att brodera är än så länge att ge sig ut på djupa vatten. Vill åtminstone känna att jag kan simma med simdyna innan jag ger mig ut på 7000 m fjärilssim..!


På barnens fråga om inte pappa också ska brodera svarar han stolt med att han i 6:an minsann broderat "Madonna" i vita korsstygn på blå botten och försvinner upp på vinden för att leta reda på bevis.

Till stor del beror detta sug på att jag hittat till Brodösens blogg. Blev jätteglad när jag såg att det var hon som gjort den fantastiska tröjan jag skrivit om tidigare utan att veta namnet på den som gjort den. Nu vet jag att hon heter Karin Holmberg och har gjort en bok om broderier som kommer ut i höst. Jag vet också att jag väldigt gärna vill ha den boken och att bloggen är fantastiskt bra!
Dessutom hade senaste Hemslöjden broderispecial och en ny bok om yllebroderier kommer i september. Man kan förhandsbeställa den och få den rätt hem i brevlådan till ett förmånligt pris den dagen den ges ut. Kan vara bra att veta när höstkulna kvällar närmar sig......

5 kommentarer:

annas alster sa...

Vad härligt med gemensamt broderi i familjen, och vilken skön treåring du verkar ha :D

Anonym sa...

Jag håller på med en sådan där svulstig kudde. Min man förstod att det var en sådan han skulle ge mig i present. Det är skitroligt.

/ Barbro

Hello sa...

Man skulle vara som en treåring lite oftare helt enkelt! Vilka fina skäggapor och prinsessor ni kan pryda hemmet med!

Och du verkar ju för övrigt snart vara redo för 7000 m fjärilssim! :)

Karin sa...

va fint! den där kassen får du hålla hårt i... ;)

Janette Millbom sa...

HÄRLIGT!!!!