onsdag 15 december 2010

Det är som på Louvren

Jag stickar bohusstickning.
Där är det.
Det är bohusstickning.
Jag tittar på det.
Bohusstickning. Jaha.
Det är som på Louvren

Dikten Havet av Göran Palm tolkad av mig efter att ha insett att den beryktade bohusstickningen inte är min grej. Gillar liksom inte de där aviga maskorna och väldigt kantiga mönstret.
Kul att testa och garnet är mjukt och färgerna vackra, men jag stickar hellre annat.
Så är det.

7 kommentarer:

Amanda sa...

Fick helt plötligt ett extremt habegär... eget mönster? Eller var hittar man det?!

lulle2 sa...

Åh, jag bara önskar att jag klarade av att sticka Bohusstickning. Jag älskar mönstren, tröjorna och mössorna. Jag har en mössa i "svartspetskrage" som min mamma har gjort. En dag kanske jag ger mig på att prova...

-Amanda, mönstren finns att köpa på tex. Bohuslänsmuseum. Gå in på hemsidan. De har haft en underbar utställning i höst och tröjor, mössor och pulsvärmare finns där om du har vägarna förbi.

Knitarina sa...

Jag köpte ett kit på kursen Svenska sticktraditioner på Sätergläntan i somras (en kurs som även går sommaren 2011 och som varmt, varmt rekommenderas), men vet att man kan hitta en himla massa hos www.solsilke.se
Lulle - det är inte alls svårt. Bara aviga och räta och garnet fluffar liksom till sig efter hand, så jag tror att det passar även om du skulle vara en ovan flerfärgsstickare. Prova!

Clara sa...

Det ser jättefint ut, men jag förstår om du har svårt för de fyrkantiga mönstren (det har jag också). Tycker bättre om de med runda former, tex ägget och blå blomman som är lite mjukare i formerna. De är ju lite dyra, men när min ekonomi tillåter vill jag helt klart sticka en sådan kofta!

Anonym sa...

Verkligen urtjusiga!

lulle2 sa...

Ja, någon gång ska jag försöka ge mig på Bohusstickning. Jag har just avslutat min första strumpa. När jag ändå slogs med fem stickor passade jag på att blanda in fyra färger ;) Det var förstå gången det också... och ja, jag får säga att jag är riktigt stolt över resultatet :D Jag är i vilket fall som helst avundsjuk på dina vackra pulsvärmare!

Froding sa...

å jag som fullständigt älskar dem.....