torsdag 31 oktober 2013

Färgglad slöstickning

När det är för mycket på gång i livet är det skönt att ägna sig åt lite slöstickning.
En randig sjal i gladfärger med spetsbård som avslutning känns precis rätt och Magasin Duett supersoft i färgerna Poppy och Peony gör mig på gott humör!
Det är konstigt med ränder. Kanske är jag lättlurad, men trots att det bara är slätstickning gör ränderna att jag tycker att det är mycket roligare än slätstickat enfärgat. Det får man glädjas åt!
Signe är klara.
Med två tummar och t o m trådarna fästa.
Otroligt!
Har nu lagt boken Vantar för alla årstider åt sidan för en liten stund, men jag hör allt både Vega och Helga ropa att det minsann är deras tur nu. Och i garnskåpet ligger härvor och nystan i olika färger och tisslar och tasslar och vill komma ut.
Får se hur länge jag står emot innan jag tar mig an dem igen.

Provstickar små lappar med stickor i olika storlekar, tvättar och blockar och funderar på om det blir Audrey eller Boardwalk som får följa med på semester inom kort.
Båda verkar vara trevligt sällskap för lata dagar.

3 kommentarer:

Monstermønster sa...

Knallfine!

Votteboken har ankommet her og, og jeg har med vottegarn på ferie. Veldig inspirerende bok.

Og ja, striper er morsommere! Og raskere enn bare rettstrikk, pussig nok.

Helga sa...

Vad fina vantar! Jag tänker ofta att jag ska sticka enfärgat men så blir det randigt ändå. Då ser en ju hela tiden att det händer något och att stickningen går framåt! Plus att jag har svårt för att bara välja en färg :P När jag sen ska fästa önskar jag ofta att jag bara hade gjort enfärgat.. Haha

Yarn-Madness sa...

Man ska vara glad för de små sakerna också! Och åh, så fint det ser ut, både vantar och ränder! :)