måndag 10 augusti 2009

I love krus!

Vad lite krus kan liva upp en regnig dag!


Blev färdig med mina första tvåändsstickade vantar igår kväll. Har riktigt fastnat för tekniken och eftersom jag känner mig riktigt nöjd med första försöket kommer det definitivt att bli fler. Har redan skissat på fler krusvantar och är dessutom sugen på att göra tvåfärgade.
Vilken tur va att jag har ett gäng z-tvinnade härvor i olika färger från Krokmaskan i mitt välfyllda garnskåp. De kommer att komma till pass framöver.

Till dessa vantar gick det precis åt 100 g. Hade ca 5 m garn kvar när jag tagit ihop sista tummen.
De är stickade på 72 m och mudden är ganska lång eftersom det inte gick att sluta att rita krus när jag satt och skissade på mönstret...
Gjorde 16 m tumkil, men tycker att det blev i rymligaste laget och kommer nog att nöja mig med 12 m på nästa par. Gjorde samma misstag på de grå halvvantarna, men det ordnade sig när jag slängde in dem i expressprogrammet i tvättmaskinen. Tror dock inte att kruset gjort sig särskilt bra efter en runda i tvätten...


Fick tips om en helt fantastisk länk. Om du är det minsta intresserad av äldre textilt hantverk får du inte missa Nordiska Muséets Textilgalleri Vilken skatt!

1 kommentar:

Toril sa...

Det var nog ett av de finaste vantar jag har sett...det är inte klokt vad du är duktig på å sticka. Jag blir så djupt imponerad av människor som reder ut sånt där. Jag försöker och håller på å lär mig. Det går i alla fall framåt. Må gott:) Å ja, sticka fler för guds skull! Världen behöver fler vackra vantar!