tisdag 31 juli 2012

Fortsatt dilemma

Ibland får man en sådan där härlig stickning i händerna.
Mönster och garn passar perfekt ihop och man bara njuter av att få sätta sig och låta maskorna rinna mellan fingrarna. man ser fram emot att använda det färdiga plagget och känner på sig att detta kommer att bli riktigt bra.


Det här är dock sannerligen INTE en sådan stickning. Gillar mönstret, men tokogillar Drops alpaca till mönsterstickning! Det är glatt, men ändå tufsigt luddigt och maskorna vill inte alls lägga sig tillrätta som sådär härligt rustikt ullgarn gör.
En djupdykning i garnskåpet ledde till att jag bytte ut det planerat naturvita mot ljusgrått och det blev då lite bättre. Därtill gjorde ett byte till en mindre stickstorlek ytterligare en smula, men jag känner mig ändå inte alls nöjd.
Jag brukar få till mönsterstickning riktigt bra, det brukar bli jämnt och fint, men med det här garnet vill det sig inte. Det ser mest slafsigt ut och är det något jag blivit gammal och klok nog att inse är det att något man inte är nöjd med från början, bara blir liggandes oanvänt!

Hamnar i ett dilemma:
1. Fortsätta sticka och helt enkelt tänka att det kanske jämnar ut sig när koftan används och man blockar (det är ett litet halmstrå jag inte testat än, blöta ner mönstret och blocka och se om det blir bättre)
2. Riva upp den första ärmen och istället göra en enfärgad kofta, bålen är ju redan klar.
3. Slänga hela skiten och se om det där alternativet med sorglig country och whisky inte är det bästa trots allt...

Tror det här mönstret är värt att göra i annat garn, men får bestämt sova på saken.
Fortsättning följer...

6 kommentarer:

Monstermønster sa...

Min ble mye bedre etter en vask, jeg var misfornøyd med bærestykket, men en vask glattet alt ut. Puh! Brukte samme garn som deg.

Kristina sa...

Jag har också misslyckats med mönsterstickning i Drops Alpacka. Nu förstår jag att det kanske inte berodde på mig. Bara iaf. ;)

Anonym sa...

sorlig country och whisky och sova på saken låter bäst i mina öron. Väntar med spänning på fortsättningen!

Anonym sa...

Har precis stickat en barnkofta i Drops alpacka, det var första och sista gången. Resultatet blev mjukt och skönt men inte helt igenom snyggt.
- Åsa

Knitarina sa...

Tack för glada tillrop och förståelse i min vånda!
Monstermönster, blötte och blockade efter ditt tips och det blev faktiskt bättre, om ändå inte helt bra, så jag har fortsatt på koftan.

Yarn-Madness sa...

Rackarns! Jag ogillar också alpacagarnet till mkt, det är alldeles för luddigt!