måndag 30 juli 2012

Goda råd?

Många, många räta maskor kan vara ganska njutbart. Samma stickstl som tidigare kofta i samma garn. Man liksom bara kör på i väntan på det där fina flerfärgsmönstret som kommer sen. Det som gör hela koftan.


När man så äntligen kommit så långt att det är dags att börja på ärmarna och det fina mönstret man sett fram emot är det inget roligt alls att upptäcka att den stickstl som sett så jämn och fin ut på slätstickningen inte alls ser lika fin ut i svart och vitt mönsterstickning. Det blir lite för löst och lite för löst svartvitt mönstret blir inte bra helt enkelt.
Vad gör man?

1. Fortsätter sticka trots att det blir för löst och får en kofta som man inte vill använda för att man för evigt kommer att störa sig på att mönstret ser så sladdrigt ut.
2. Repar upp de miljarder maskorna man stickat med den större stickstl och som faktiskt ser fina och jämna ut och börjar om från början med en mindre stickstl. Viss risk för stort lidande under processen, särskilt om man betänker att Drops alpaca gärna trasslar sig när man repar upp det...
3. Byter stickstl och stickar ärmar + ok med den mindre stickstl och chansar på att övergången från bålen stickad med 3½ mm och resten stickad med 3 mm inte syns alltför mycket.
4. Slänger hela skiten och hänger sig till sorglig country och ohälsosamma mängder whisky.

Vrider och vänder på det hela och alternativ 3 verkar nog vara det bästa även om alternativ 4 spontant lockar mer just i denna stund.
Vad tror ni?
Jag börjar åtminstone med att provsticka en ärm med den mindre stickstl och ser hur stor skillnaden blir.

Ett femte alternativ skulle kunna vara att testa med en annan färg än vitt till det svarta. Kontrasten mellan svart och vitt är nog en del av problemet och med en annan färg mot det svarta skulle det kunna bli bättre. Kanske.

Äh, jag kör på alternativ 3 till att börja med.
Håll tummarna!

1 kommentar:

sticka går ju sa...

Heja dig! Jag stödjer ditt val, men förespråkar whisky/country som god tvåa! Glöm inte heller att den lilla uppsköljningen när plagget är klart kan göra under! Kanske kan du prova att tvätta med en sticka i redan innan du är klar? Lycka till!
L