tisdag 24 juli 2012

Har haft en finfin tur till Dalarna i sällsynt gott sällskap.
Finfina dagsturer och sedan kvällar i mysig stuga med stickning och vin in på sena timmen.
Fint som snus hela rasket!


Nära nog överdos av hemslöjd och är lika inspirerad som efter tidigare resor till detta fina landskap. Finns det något mer ställe där så mycket fint hantverk är så koncentrerat? Tipsa mig gärna i så fall!


En liten, men naggande god godispåse fick hänga med hem. En bok, kattun och kläde i olika färger.


Tror den bästa av alla platser vi besökte var Lilla Hyttnäs. Har varit en flitig låntagare när det gäller böcker om Karin Larsson på mitt bibliotek och jag kan lova att förväntningarna var höga. Trots detta kan jag inte annat än utbrista i hyllningssång - vilket ställe! Vilken kvinna!
Tyvärr fick man inte fotografera inne på Hyttnäs, men jag rekommenderar alla och envar att göra ett besök, alt bege sig till närmaste bibliotek och låna böcker om Karin och hennes verk.

Pga tidsbrist fick vi hoppa över Zorngården och valde istället Zorns textilkammare där vi stod och ropade
ååhh och aahh över alla fina saker som fanns.

 
Har en vävstol som står och skaver på en av kattvindarna. Kan man annat än längta efter att kunna plocka fram den när man ser sådant här? Att ha sett den fina vävutställningen på Nordiska muséet gör mig inte heller mindre sugen...


Väntar ivrigt på boken Brodera på ylle som skulle ha kommit i juni, men som dröjer till i augusti. Njuter tills dess av "original" och står sedan redo med material, bl a från ovan nämnda godispåse...


Kände också väldigt starkt att det tvåändskliade i mina fingrar. Har ju inte tvåändsstickat något sedan förra sommaren och det är sannerligen inget annat än ren skandal som kräver bot och bättring!

Som sagt var, man kan inte annat än bli tokinspirerad efter en resa till Dalarna!

2 kommentarer:

Skaparstigen sa...

Fin summering av en trevlig resa! Saknar dock rapporteringen av Rättviksglass i ösregn...

Det går så där med min socka, lite annat har kommit emellan och nu när jag testade igen ser det inget fint ut. Jag tar med den i morgon så får du se vad som felar.

Malin sa...

Åh, det låter som att ni hade en härlig resa! Vi kör genom Dalarna imorgon och tänkte besöka Zornmuseet och Nusnäs. Får se om jag får med mitt sällskap på några fler hemslöjdstrevligheter... :) Vi ses på nästa junta!
Kram