fredag 9 augusti 2013

Återupplivningsförsök

Oj, en blogg.
En väldigt nedprioriterad sådan.
Undrar om jag kan skaka liv i den igen..?
Gör ett försök och ser om jag lyckas.

Även om jag inte bloggat har jag stickat oavbrutet.
Har ett par koftor som är nästan klara. Någon söm saknas och så dessa knappar som på ett obegripligt sätt inte kan komma på plats.
En upprepad, misslyckad linkofta som förvandlats till en mer lyckad sommartopp.
Ska försöka fota ikapp och berätta mer.

Ända sedan vi flyttade in i vårt hus för tio år sedan har jag haft en tanke om att jag ska sticka en massa gästsockor som ska ligga lite inbjudande i en korg i hallen.
Den tanken har jag plockat upp igen och utnyttjar idén för att ytterligare tömma garnförrådet. Tjocka, varma, klassiska raggsockor i sådant där härligt, strävt sockgarn. Klassisk modell, det gröna paret stickade uppifrån och ner med ribbad fot och det grå/svarta paret stickade från tån och upp och med slät fot. Oslagbart på kalla vintergolv!
I brist på fin korg ligger de första paren på en hylla och väntar på svalare dagar.


Sist idag. Världens bästa boktips:
Finstickat av Helga Isager
Alltså, på fullaste allvar vill jag nästan sticka ALLT i boken! Annars är min erfarenhet av stickböcker att det är något enstaka mönster man fastnar för, men här gillar jag det mesta. Vackra bilder och underbara färger. Värd varenda krona!


Jag skulle inte vilja påstå att det var den här boken som fick oss att börja sommaren med en resa till Danmark tillsammans med goda vänner, men Danmarksresan gav sannerligen ett fint tillfälle att leta rätt på en garnaffär som sålde Isager-garn. Efter flitigt bläddrande i boken hade jag drabbats av ett okontrollerat sug efter tillräckligt många nystan Isager Strik Højlandsgarn för att sticka mig en Daffodil. Den är på stickorna just nu och jag kan inte sluta. Både garn och mönster är helt beoendeframkallande.
Jag monogamstickar som aldrig förr och kan knappt bärga mig tills den är klar.
Ren njutning!

5 kommentarer:

Efwa - Medea sa...

Kul att du bloggar igen. Tyvärr kan jag inte se bilderna men det är kanske tillfälligt?!

Knitarina sa...

Oj, det läte inte så bra. Nyss kunde jag inte se bilderna i min mobil, men nu är de tillbaka. Hoppas det är det för er andra också!

marremorr sa...

Kul att du är tillbaka!=0)

Åsa sa...

Instämmer, har saknat dina inlägg!

Pysselfarmor sa...

Kul att du bloggar igen!

Ja den boken är en guldgruva och det ska nog bli så småningom något för mig med ur den boken.