söndag 11 augusti 2013

Magic loop

Magic loopar och Netflixar.
En fin kombo när regnet vräker ner ute och det faktiskt inte går att måla med Falu rödfärg som annars står högst upp på Att göra-listan.


 
Det är andra gången jag använder mig av Magic loop. Första gången var när jag stickade Janettes fina 2-hour mittens och då funkade det verkligen bra. Det var så få maskor att sticka att det hade varit trixigt med strumpstickor.
Nu använder jag mig av det på en ärm. Bara för att testa det igen. Nåväl, det är bara att inse -  jag är helt enkelt en strumpstickor-kind-of-girl. Magic loop funkar väl bra, men jag gillar mina strumpstickor och kommer nog att fortsätta med dem!
Har du inte testat Magic loop finns det åtskilliga filmer på Youtube, denna fantastiska källa för att möjligt. Och omöjligt också för den delen...
 
Bara en ärmkulle kvar på koftan. Och så blockning, montering och framkanten. Trots det tunna, tunna garnet har det gått fort!
Några semesterdagar återstår. Jag ska väl inte precis hoppas att regnet håller i sig, men det går inte att förneka att jag just nu, när koftan snart är klar, hellre sitter inne i soffan framför en film och stickar än står ute och målar huset...

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett tips är att använda en mycket längre rundsticka, och helst av en smidig sort. Jag tycker att 100 cm funkar jättebra. Det är såå skönt att slippa strumpstickorna!

Yvonne