lördag 23 januari 2010

Award!Vad kul att ha fått en sådan här! Tack till Hello syr och pysslar som dessutom har en utlottning just nu.

I belöningen ingick att skicka den vidare till 7 andra bloggare, men eftersom jag får rysningar av allt som ens liknar kedjebrev avstår jag från det.
Hänvisar istället till listan till höger där några av mina favoritbloggar står listade. Vill ni få prima inspiration, gör ett besök på någon av dem. Eller allihop!
Sen skulle man skriva sju intressanta saker om sig själv... Hmm, vad svårt det blev nu då.
Nåväl, här kommer sju fakta om mig, huruvida de är intressanta eller inte lämnar jag därhän...

1. Är fuskvegetarian (dvs äter fisk och skaldjur, men inte kött eller kyckling), men gift med en jägare och har frysen full med viltkött...
Anledningen till att jag inte äter kött är i och för sig den storskaligt industrimässiga hanteringen av djuren så i princip ser jag inga problem med att äta vilt. Det är bara det att jag efter ca 20 år utan kött inte är särskilt sugen på att sätta tänderna i en stek...

2. Älskar inte att städa.

3. Har ett helt obegränsat självförtroende när det gäller stickning eftersom jag av erfarenhet vet att med lite envishet går allt!

4. Har en lika väl utvecklad kiss- och bajshumor som mina barn (3 och 5 år gamla), vilket gör det svårt i många situationer när jag som vuxen borde vara lite tillrättavisande i denna fråga...

5. Gråter alltid en skvätt när folk blir glada över att vinna guldmedalj i sportsammanhang. Skidskytte, brottning eller konståkning spelar ingen roll - är medaljörerna tillräckligt glada kommer tårarna. OS är en tuff period för mig!

6. Jag älskar choklad, men avskyr apelsinchoklad.

7. Till sist...
Blev en riktig sticknörd efter att jag för 1½ år sedan gick in i väggen. Hjärnan slog av helt och bara en sådan sak som att slå ett telefonnummer var som att bestiga K2. När det allra värsta kaoset lagt sig blev stickningens meditativa ro, att låta maska efter maska röra sig mellan händerna, ett sätt att samla ihop mig. Att få ihop konturerna. Att flytta över allt till händerna och låta hjärnan vila.
Är nu tillbaka på 80% arbetstid, men mer vaksam och försiktig med vad och vem jag lägger min tid och energi på. Tillåter mig att gå igång på idéer och uppgifter, men inte på för många håll samtidigt och inte i 140.
När jag nu tagit mig ur det värsta kan jag se det som en nyttig erfarenhet. På andra sidan är jag en förbättrad version av mig själv. I alla fall när jag lyckas leva efter de klokheter jag kommit fram till...
Men visst är det svårt att vara klok. Lätt att falla tillbaka i gamla mönster och beteenden. Svårt att inte gå igång på allt spännande som omger mig. Allt som väcker min nyfikenhet och engagemang. Svårt att prioritera och tänka efter.
Men det går!

3 kommentarer:

Hello sa...

Tack för att du delade med dig :)

Majo sa...

Det är så kul att följa dig på
din blogg och jag låter mig inspireras av det du gör. Det där med att ta bort garner från högen, ska du inte ha så bråttom med. Jag har tyger på hög och jag har som motto att tyghögen ska vara konstant.
Från den som skickade dig broderibild från Sätergläntan.

Knitarina sa...

Högar kan ju rent utav vara inspirerande...
Kul att höra ifrån dig, Majo!