onsdag 13 januari 2010

I varje klutt trolldeg bor en tapir...

Vad gör man när en vän som har allt fyller 40?
Jo, man kan gå in på ActionAid som ger hjälp med fokus på kvinnor och flickors situation runt om i världen. Där kan man ge pengar som räcker till en get, en åsna, ett par vinterjackor, böcker och en toalett där behovet av just en get, en åsna, ett par vinterjackor, böcker och en toalett är stort och otillfredsställt.
Sen kan man tillsammans med en annan vän ha en trolldegskväll och försöka skapa något som ska symbolisera den fina presenten.
Placera mästerverken i och under en uppstammad myrten och voila!
(Pricken över i var det smaklöst glittrande gräset som åsnan och geten "betar" av, men glittret förvann tyvärr på bilden)De trolldegande vännerna såg på sitt verk och fann det gott och hoppades att det konstnärligt skolade födelsedagsbarnet skulle finna detsamma..!
De undrade samtidigt hur det kom sig att både geten och åsnan i ett första skede så på pricken såg ut som tapirer...

Fick en bild på en liten sötnos skickad till mig. Hon är iklädd en obloggad, ärmlös klänning som syddes strax före jul. Förhoppningsvis räcker storleken ända fram till sommaren!


2 kommentarer:

Clara sa...

Haha, vilken bra idé! Jag har också gett bort en get nyligen, men den som fick den fick bara ett rätt så trist kort. Nästa gång ska jag också leka med trolldeg!

Oscar sa...

sökte omkring efter bloggar om trolldeg och landade här. måste bara säga att dina figurer är jättesöta.