fredag 30 juli 2010

Konsumtion

Tänk vad härligt det kan vara att konsumera!
Inför veckan på Sätergläntan hade jag sparat ihop ett ganska trivsamt antal kronor, enbart med tanke på att möjliggöra ohämmad konsumtion av garn, böcker och annat stickrelaterat när jag väl var i Dalarna.
Förutom några små skramlande slantar hade jag en tjock bunt böcker med hem. Böcker som kommer att kunna plockas fram och inspirera länge, länge framöver.
Har hunnit bläddra igenom dem lite mer och tänkte passa på att tipsa om godbitarna.
 
Först ut är Dräkt & textil från Dalarnas museum. Här kan man vältra sig i vackra detaljer från Dalarnas folkdräkter. Mycket stickat och broderat. Tjusigt!Har tidigare skrivit om den fantastiska boken Håndplagg av Heidi Fossnes. Nu har jag köpt Votten i norsk tradition av Ingebjörg Gravjord som verkar vara en djupdykning i samma ämnen. En total orgie i norsk vanthistoria... Underbart!
 Folk socks av Nancy Bush innehåller också historia, teknik och mönster på sockor från olika delar av världen. Gillar man att sticka sockor gillar man sannolikt Folk socks.


Är nu också numera lycklig ägare av Nancy Bush´s fantastiska Knitted Lace of Estonia. Återigen - historia, teknik och underbara mönster. Inser att jag kan uppfattas som smått suspekt för den oinvigde när jag avslöjar att jag älskar att blott läsa mönstren till dessa spetssjalar. Utan att ens börja sticka dem följer jag diagrammen och förundras över hur de olika maskorna tillsammans bygger upp något så vackert. Knasigt? Javisst!  
                                                   

Hittade också den här smått fantastiska broderiboken: The art of embroidery av Francoise Tellier-Loumagne. Så vackra bilder att man nästan blir tårögd!
 

  
 Det känns fint att vara med och höja Sveriges BNP...

2 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Tusen Tusen Tack för de fina garnerna jag fått i VM-vinst! Jag är så glad :-)
Så småningom kommer en bild i bloggen också...

Vilken härlig boksamling! Roligt att läsa om Folksocks, den har jag funderat på att skaffa mig.

Ha det gott och trevlig helg!

Emmy sa...

Vilka härliga böcker du har köpt. Jag blir ju inspirerad bara av se dm här. Och sugen på att köpa flera av dem själv också.